بانوی کامپیوتر،ملیندا گیتس
نخستین شغل او تدریس خصوصی ریاضیات و برنامهنویسی رایانهای به کودکان بود. پس از فارغالتحصیلی وی در مایکروسافت مدیر بازاریابی شد و مسوولیت سرپرستی توسعه فرآوردههای چندرسانهای در آن شرکت را عهدهدار شد؛ فرآوردههایی مانند سینه مانیا، انکاترا، پابلیشر، مانی، ورکز ووُرد.
در اواخر دهه ۱۹۹۰ به منصب «مدیرکل فرآوردههای اطلاعاتی» دست یافت و تا ۱۹۹۶ در آن سمت ماند. ملیندا و بیل گیتس در ۱۹۸۷ در پی ملاقات در یک نمایشگاه تجاری در نیویورک باهم آشنا شده و در ۱۹۹۴ در هاوایی جشن ازدواج گرفتند.
او از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳ از اعضای هیات امنای دانشگاه دوک بود. او هر سال در نشست گروه بیلدربرگ حضور مییابد و در عین حال از ۲۰۰۴، عضو هیاتمدیره شرکت واشنگتنپست نیز بوده است.
در سال ۲۰۱۴ او و هسرش ۲۸ میلیارد دلار به بنیاد خیریه گیتس اهدا کردند. ملیندا در ۲۰۱۵، «بنیادمشارکتهای اساسی: Pivotal Ventures» را بهعنوان سازمانی مستقل و جدای از بنیاد گیتس در راستای شناسایی مشکلات زنان و خانوادههای آنها و ارائه ابتکار عمل برای حل آن مشکلات تاسیس کرد.
ملیندا گیتس که خود تجربه کار در محیطی مردانه در مایکروسافت را داشته است، همواره مشوق زنان برای حضور در حوزههای رایانهای است. در سپتامبر ۲۰۱۶ او از آرزوی خود برای افزایش تنوع جنسیتی در محیط کار و بهویژه در حوزه فناوری سخن گفت: «هر شرکتی نیازمند فناوری است و ما همچنان شاهد آن هستیم که تکنولوژیستهای زن اندکی از دانشگاهها فارغ التحصیل میشوند. این برای جامعه ما مناسب نیست و ما باید این وضع را تغییر دهیم.»
سلام بر شما
این افراد را می توان آوانگاردهای دانش رایانه ایِ اجتماعی قلمداد کرد!!